Υλικά
υλικά για 4 άτομα
900 γρ. τρυφερά σέσκουλα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο, ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι μαϊντανό, τα φύλλα
2 σκ. σκόρδου καθαρισμένες
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 1/2 λ. ζωμό λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. θυμάρι
6 κόκκοι πιπεριού
αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
Παρασκευή
Πλένουμε τα σέσκουλα, αφαιρούμε τυχόν ίνες από τις άκρες και τα κόβουμε σε λωρίδες 2,5 εκ.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τον μαϊντανό.
Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαλακώνουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τα σέσκουλα και το σέλινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5'.
Προσθέτουμε τότε τον ζωμό (ζεσταμένο), το σκόρδο σε φετάκια, τον μαϊντανό, τη δάφνη, το θυμάρι, τους κόκκους πιπεριού, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να βράσει 40' περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από το μπλέντερ, να γίνει λεία και ομοιόμορφη.
Σερβίρουμε στα πιάτα, βάζοντας στο κέντρο από μια κ.σ γιαούρτι.
Πασπαλίζουμε προαιρετικά με πάπρικα.