Υλικά
Υλικά
6 σνίτσελ μοσχαρίσια ή χοιρινά αν προτιμάτε
2 ποτήρια (250 ml) λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
150 γρ. φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κ. κ. θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
2 κ. σ. αλεύρι
10-12 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες
350 ml νερό (περίπου 2,5- 3 ποτήρια)
αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον, χωρίς να προσθέσουμε λίπος, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
Ρίχνουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε και αυτά, για λίγο.
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με θυμάρι.
Απλώνουμε τα σνίτσελ στον πάγκο εργασίας.
Αν είναι πολύ μεγάλα τα κόβουμε στη μέση και τα γεμίζουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και το μπέικον.
Τα δένουμε με σπάγκο κουζίνας ή τα στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες και τα σοτάρουμε από όλες τις πλευρές, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, όπου έχουμε ζεστάνει ήδη το βούτυρο.
Μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το κρασί και τις ελιές, μόλις πάρει το κρασί μια βράση, προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, λίγο θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε.
Σκεπάζουμε το σκεύος κι αφήνουμε τα μποξαδάκια να σιγομαγειρευτούν σε χαμηλή θερμοκρασία για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε το δαφνόφυλλο και τα σερβίρουμε ζεστά με τη σάλτσα τους.
Σημ. Μποξάς είναι ο μπόγος, το δέμα των ρούχων και κατ’ επέκταση μποξαδάκια είναι τα δεματάκια.
Θ.Τ.