X

Μανιτάρια γεμιστά με φρέσκο λουκάνικο

Υλικά

Υλικά

12 μεγάλα μανιτάρια λευκά ή πορτομπέλο

500 γρ. φρέσκο χωριάτικο λουκάνικο

150 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

2 πράσινα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

2 κ. σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

Παρασκευή

Πλένουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε ελάχιστο ελαιόλαδο και στη συνέχεια τα βγάζουμε και σοτάρουμε το φρέσκο λουκάνικο.

Αν θέλουμε μάλιστα, μπορούμε να αφαιρέσουμε και το περίβλημα του ώστε να διαλυθεί καλύτερα στο μείγμα.

Αλατοπιπερώνουμε με σύνεση στο αλάτι και αναμειγνύουμε στο ζεστό μείγμα, εκτός φωτιάς πια το μισό μαϊντανό, το σοταρισμένο σκόρδο και τα κρεμμυδάκια.

Γεμίζουμε τα μανιτάρια και τα απλώνουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο στους 160ο С, φούρνο για 20 λεπτά.

Θ.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές