Υλικά
υλικά για 4-5 άτομα
600 γρ. αρνί ψαχνό, σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
1 φλ.τσ. ασπρισμένη και καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα
1/2 κ.γ. ρας-ελ-χανούτ (στα καταστήματα μπαχαρικών)
1/2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ
2 κ.σ. μέλι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
2 ξύλα κανέλας
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ετοιμάζουμε τη μαρινάδα.
Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα μπαχαρικά, μαζί με 1 κ.σ νερό και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε με το μείγμα το κρέας, το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για 1-2 ώρες σε χλιαρό νερό.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια βαριά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι για 4' σε μέτρια φωτιά.
Το αποσύρουμε στην άκρη και βάζουμε στο ίδιο λάδι τα κομμάτια του κρέατος.
Τα ροδίζουμε απ' όλες τις πλευρές για 5'.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα ξύλα της κανέλας και καλύπτουμε το κρέας με νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες περίπου.
Στο μεταξύ, ανακατεύουμε συχνά και ελέγχουμε το ψήσιμο.
Μπορεί να χρειαστεί λίγο νερό ακόμα.
Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες, το μέλι και αφαιρούμε την κανέλα.
Συνεχίζουμε το μαγείρεμα γύρω στα 15' ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει υφή σιροπιού.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα στην πιατέλα το κρέας, κατόπιν επάνω τις σταφίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και καλύπτουμε με τα αμύγδαλα.
Συνοδεύουμε με κους κους ή πιτούλες.