Υλικά
Υλικά για ένα καρβέλι
20 γρ. φρέσκια μαγιά
300 ml μπίρα
2 κ. σ. μέλι
2 κ. κ. αλάτι
500 γρ. αλεύρι κοινό
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε τη μπίρα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να φτάσει στους 37ο C.
Προσθέτουμε το μέλι, τη μαγιά και τα διαλύουμε στη ζεστή μπίρα.
Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε τη ζύμη πάνω σε μια αλευρωμένη επιφάνεια.
Σχηματίζουμε μια μπάλα. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για 2 ώρες μέσα σε μια λεκάνη, σκεπασμένη με μια καθαρή πετσέτα.
Δουλεύουμε ξανά τη ζύμη και την πλάθουμε σε σφαιρικό καρβέλι.
Την τοποθετούμε σε μια πλάκα ή σε μια λαμαρίνα λαδωμένη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ακόμα ώρα.
Χαράζουμε την επιφάνεια του καρβελιού με τη μύτη ενός μαχαιριού και 10 λεπτά αργότερα βάζουμε το καρβέλι σε προθερμασμένο στους 200οC φούρνο, να ψηθεί για 45 λεπτά περίπου.
Το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.
Θ.Τ.