Υλικά
Υλικά
150 γρ. φέτα
100 γρ. ανθότυρο
100 γρ. μανούρι
50 γρ. πεκορίνο Αμφιλοχίας
2 αυγά
1 κούπα γάλα
1 κουταλιά του γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
½ κουταλιά του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½ κούπα αλεύρι (καλαμπόκι ή ολικής) ή τριμμένο ψωμί
μέλι
Παρασκευή
1.
Χτυπάμε γάλα με αυγά, μπαχαρικά και μυρωδικά.2.
Θρυμματίζουμε με το χέρι τα τυριά, εκτός από το πεκορίνο που το τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη.3.
Λαδωνουμε ένα ταψί (26-28 εκ.στρογγυλό ή τετράγωνο) και το πασπαλίζουμε με αλεύρι (καλαμπόκι ή ολικής) ή τριμμένο ψωμί και στη συνέχεια με το μισό τριμμένο τυρί (πεκορίνο).4.
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και τα απλώνουμε στο ταψί.5.
Πασπαλίζουμε με το άλλο μισό τριμμένο τυρί (πεκορίνο) και το σουσάμι και ψήνουμε στους 175οC για 35’-45’ μέχρι να στεγνώσει και να ροδίσει.6.
Όταν βγάλουμε την πίτα από τον φούρνο, όπως είναι καυτό απλώνουμε σε κλωστές το μέλι.
Το μυστικό: προσθέστε λίγο αλεύρι, εάν τα υλικά σας δεν είναι παχύρρευστα πριν μπούνε στο ταψί.Συνοδευτικά: πράσινη σαλάτα με λίγο αρωματικό ξίδι και σταγόνες ελαιόλαδο.Εναλλακτικά: μπορείτε να δοκιμάσετε τυριά της προτίμησής σας, να προσθέσετε κρεμμύδι ή πράσο ή και κάποιο αλλαντικό χωρίς λίπη.
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο της Βασιλικής Καρούνου «Κερκυραϊκή κουζίνα», των εκδόσεων Πατάκη.