Follow us

Σαλάτα με σπαράγγια και σπανάκι

Σαλάτα με σπαράγγια και σπανάκι

Υλικά

υλικά για 6 άτομα

18 σπαράγγια καλλιέργειας (κατά προτίμηση λευκά)

200 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι

12 τοματίνια κομμένα στη μέση

1 παντζάρι μέτριο

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 σκ. σκόρδου τριμμένη

80 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες

30 ml καλό ξίδι

60 ml ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας το 1/3 από τη βάση, κόβουμε το σκληρό τμήμα από το μίσχο και τα δένουμε όρθια με ένα σπάγγο.

Τα βάζουμε σε ψηλή κατσαρόλα με νερό που βράζει και αλάτι (10 γρ.

αλάτι/100 ml νερού) για 7'-9' μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι.

Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.

Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Βάζουμε το παντζάρι να βράσει λίγο (να μείνει σφιχτό).

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και, αν χρειάζεται, κόβουμε τα μεγάλα φύλλα.

Καθαρίζουμε το παντζάρι από τη φλούδα του και το κόβουμε σε σπιρτάκια (καλύτερα στον ειδικό τρίφτη).

Σ' ένα μπολ χτυπάμε το λαδόξιδο με αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το μισό λαδόξιδο.

Το μεταφέρουμε σε πιατέλα λίγο βαθιά και τακτοποιούμε επάνω στη σειρά τα σπαράγγια.

Βάζουμε επάνω τα τοματίνια και τα σπιρτάκια του παντζαριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λαδόξιδο.

Σκεπάζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.

Επίσης...

Ποιος είπε ότι τα κέικ είναι μόνο γλυκά;

Δοκίμασε αυτές τις τρεις εύκολες συνταγές για αλμυρά κέικ.

3 σούπες λαχανικών για cosy γεύματα

Όσο ο καιρός χειμωνιάζει, η ανάγκη για μια ζεστή και θρεπτική σουπίτσα γίνεται... επιτακτική!

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Τρεις πλούσιες συνταγές για να βάλεις το μπρόκολο στη διατροφή σου

Διίστανται τα γούστα για αυτό το λαχανικό, όμως με αυτές τις συνταγές μάλλον θα αλλάξουν γνώμη και οι πλέον διστακτικοί.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

3 σαλάτες με ιδιαίτερους συνδυασμούς

Σύκο-προσούτο, κουνουπίδι-μπρικ ή πορτοκάλι με φέτα; Όποια κι αν διαλέξεις, θα γίνει εύκολα ο σταρ του τραπεζιού.

Πείνασες; Δες 3 μακαρονάδες που τις φτιάχνεις σε 30 λεπτά

Ντομάτα, βασιλικός, παρμεζάνα, σπανάκι, κοτόπουλο και ντοματίνια είναι οι πρωταγωνιστές των τριών εύκολων συνταγών που θα βρεις εντός.

3 συνταγές για κεφτέδες χωρίς κιμά

Δεν χρειάζεσαι κρέας για να απολαύσεις αυτές τις τρεις εύκολες παρασκευές που αποτελούνται μόνο από λαχανικά ή όσπρια.

Φθινοπωρινά πρωινά: Θρεπτικές συνταγές με αρώματα και γεύσεις της εποχής

Το φθινόπωρο φέρνει μαζί του την ανάγκη για ζεστά, αρωματικά πρωινά που ταιριάζουν με την δροσιά της εποχής και την πλούσια γκάμα από φθινοπωρινά υλικά όπως το μήλο, η κολοκύθα και τα καρύδια.

3 παραλλαγές συνταγών χωρίς κρέας

Γιουβέτσι, burger και μουσακάς όπως δεν τα έχεις συνηθίσει, με όσπρια ή λαχανικά αντί για κρέας.

3 εύκολα smoothies για ένα διάλειμμα ευεξίας

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μερικά φρούτα ή λαχανικά και ένα μπλέντερ ώστε να απολαύσεις ένα ρόφημα που έχει σούπερ γεύση και κάνει και καλό.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.