Υλικά
υλικά για 6 άτομα
18 σπαράγγια καλλιέργειας (κατά προτίμηση λευκά)
200 γρ. τρυφερό φρέσκο σπανάκι
12 τοματίνια κομμένα στη μέση
1 παντζάρι μέτριο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκ. σκόρδου τριμμένη
80 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες
30 ml καλό ξίδι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια ξεφλουδίζοντας το 1/3 από τη βάση, κόβουμε το σκληρό τμήμα από το μίσχο και τα δένουμε όρθια με ένα σπάγγο.
Τα βάζουμε σε ψηλή κατσαρόλα με νερό που βράζει και αλάτι (10 γρ.
αλάτι/100 ml νερού) για 7'-9' μέχρι να μαλακώσουν οι μίσχοι.
Τα βγάζουμε και τα βυθίζουμε αμέσως σε κρύο νερό.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Βάζουμε το παντζάρι να βράσει λίγο (να μείνει σφιχτό).
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια.
Καθαρίζουμε, πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι και, αν χρειάζεται, κόβουμε τα μεγάλα φύλλα.
Καθαρίζουμε το παντζάρι από τη φλούδα του και το κόβουμε σε σπιρτάκια (καλύτερα στον ειδικό τρίφτη).
Σ' ένα μπολ χτυπάμε το λαδόξιδο με αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο σκόρδο.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σπανάκι με το μισό λαδόξιδο.
Το μεταφέρουμε σε πιατέλα λίγο βαθιά και τακτοποιούμε επάνω στη σειρά τα σπαράγγια.
Βάζουμε επάνω τα τοματίνια και τα σπιρτάκια του παντζαριού και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο λαδόξιδο.
Σκεπάζουμε με τις φλούδες παρμεζάνας και σερβίρουμε.