X

Πίτσες "της στιγμής" με σκόρδο, μοτσαρέλα, δεντρολίβανο

Υλικά

Υλικά

8 ατομικές  πίτες για σουβλάκι απλές ή με σίκαλη

10 σκελίδες σκόρδο ή αλοιφή σκόρδου (αν έχετε έτοιμη)

3/4 φλ. ελαιόλαδο

φρέσκο δεντρολίβανο

1/5 κ. τριμμένη μοτσαρέλα

πιπέρι καγιέν

πελτές ντομάτα (αν θέλουμε)*

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα σκόρδα σε ζεστό νερό, τα καθαρίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα βράζουμε με λίγο νερό σε πολύ χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από τη μουλινέτα μαζί με το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι, ώσπου να γίνουν μια λεία αλοιφή.

Ψήνουμε τις πίτες επάνω σε σχάρα στο γκριλ και από τις δύο πλευρές στους 180ο C, να γίνουν τραγανές.

Τις βγάζουμε από τη σχάρα σε πιάτο, ντύνουμε τη σχάρα με λαδόκολλα, αλείφουμε γερά την κάθε πίτα με την αλοιφή σκόρδου, πασπαλίζουμε τσιγκούνικα με το πιπέρι καγιέν, σκορπάμε φυλλαράκια δεντρολίβανου (ή λίγη ξερή ρίγανη αν δεν έχουμε φρέσκο δεντρολίβανο) και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.

Φουρνίζουμε και μόλις λιώσει το τυρί σερβίρουμε τις οιωνεί πίτσες καφτές.

*Αν θέλουμε οπωσδήποτε ντομάτα, αλείφουμε μια λεπτότατη στώση πελτέ, πριν την αλοιφή του σκόρδου.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές