X

Φιλέτα ψαριού με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

Υλικά

Υλικά

2 κ. κατεψυγμένα φιλέτα ψαριού (γλώσσα, πέρκα, παγκάσιους, κλπ)

1 κ. λευκά καλλιεργημένα μανιτάρια

1 ποτήρι κρασί λευκό

½ ποτήρι του κρασιού μπράντι ή κονιάκ ή Metaxa

3 σκελίδες σκόρδο

500 ml κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 φλ. ψιλοκομμένος άνηθος ή μάραθο

2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη

500 γρ. πράσινες ταλιατέλες

Εκτέλεση

Αποψύχουμε τα ψάρια μέσα στη συσκευασία τους από το προηγούμενο βράδυ, μεταφέροντάς τα στη συντήρηση του ψυγείου.

Το πρωί τα βγάζουμε από τη συσκευασία, τα ξεπλένουμε καλά, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι με ένα πιάτο από κάτω και σκεπασμένα με λαδόκολλα.

Τα αφήνουμε στη συντήρηση για 3 ώρες.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, αφαιρούμε το ποδαράκι και κόβουμε το καπέλο τους στα δύο ή στα τέσσερα, ανάλογα με το μέγεθός τους.

καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα ψιλοκόβουμε.

Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το βούτυρο ή τη μαργαρίνη, ρίχνουμε μαζί τα μανιτάρια και το σκόρδο, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην καεί το σκόρδο και μόλις πάρουν χρώμα, «σβήνουμε» ρίχνοντας πρώτα με το κρασί.

Όταν εξατμισθεί ρίχνουμε και το μπράντι/κονιάκ/ METAXA.

Αφού εξατμισθεί και αυτό, αλατίζουμε ελαφρά και αποσύρουμε από την εστία.

**

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μπολ, τη χτυπάμε με πιρούνι να αφρατέψει λίγο, την ανακατεύουμε με τον άνηθο ή το μάραθο και τη ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.

Μαγειρεύουμε επάνω στην ζεστή εστία για 3 –4 λεπτά.

Μεταφέρουμε τα μανιτάρια με την κρέμα στο ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τα φιλέτα των ψαριών, κουνάμε το ταψί και αφήνουμε να ψηθούν γύρω στα 15 -20 λεπτά.

Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 7 λεπτά.

Βράζουμε τις ταλιατέλες γύρω στα 8 λεπτά, τις στραγγίζουμε και τις σερβίρουμε μαζί με τα φιλέτα του ψαριού και τη σάλτσα τους.

Τρίβουμε από πάνω πιπέρι –κατά προτίμηση λευκό.

**Αν βιαζόμαστε, μπορούμε να παραλείψουμε αυτό το στάδιο και να βάλουμε εξ αρχής στο φούρνο τα μανιτάρια, το σκόρδο, την κρέμα, το κρασί και το μπράντι/κονιάκ/ METAXA να ψηθούν για 20 λεπτά στους 180ο C.

Μετά θα συνεχίσουμε προσθέτοντας τα ψάρια όπως περιγράφουμε παραπάνω.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές