X

Φακές με «σύβραση»

Υλικά

Υλικά

¾  κ. φακή καφέ

500 γρμ. ξερά κρεμμύδια, λεπτοκομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο

100 γρμ. ξύδι κόκκινο

1 φύλλο ξερής δάφνης

αλάτι, πιπέρι, ξύσμα πορτοκαλιού (αν θέλουμε)

Παρασκευή

Πλένουμε τις φακές, τις βάζουμε σε κρύο νερό, τις βράζουμε, αλατίζουμε μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν και τις βγάζουμε πριν λιώσουν (να κρατάνε).

Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε βαθουλή πιατέλα.

Εν τω μεταξύ.

ετοιμάζουμε τη «σύβραση»: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τη δάφνη και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Αλατίζουμε, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με ξύδι.

Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε αμέσως τις φακές με τη «σύβραση» κρεμμυδιών –σκόρδου και το καυτό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε το ξύσμα πορτοκαλιού αν χρησιμοποιούμε.

Πηγαίνει ωραία με λακέρδα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές