X

Φασόλια με σπανάκι, αρωματικά χόρτα και παντσέτα

Υλικά

Υλικά

½ κ. φασόλια βρασμένα

1 κ. σπανάκι

1 ματσάκι καυκαλίθρες

1 ματσάκι μυρώνια

1 κ. παντσέτα (νωπή) σε λωρίδες πλάτους 1 εκ.

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ποτηράκι λευκό ξερό κρασί

1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

χυμός ενός λεμονιού*

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

(1 μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και  διάμετρο 30 εκ.)

Παρασκευή

Καθαρίζουμε, πλένουμε και χοντροκόβουμε το σπανάκι, τα μυρώνια και τις καυκαλίθρες, ψιλοκόβουμε τον άνηθο.

Βάζουμε την κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε την παντσέτα και το κρεμμύδι.

Ανακατεύουμε, προσθέτουμε το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 30 λεπτά, μέχρι να βγάλει η παντσέτα όλο της το λίπος.

Ρίχνουμε τα σπανάκι, τα μυρώνια και τις καυκαλίθρες και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 10 λεπτά.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε τον άνηθο και το χυμό του λεμονιού, κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά, σκεπάζουμε, αφήνουμε 5 λεπτά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. *Αυτό το φαγητό γίνεται και με ντομάτα (θα παραλείψουμε το χυμό του λεμονιού).

Θα χρειαστούμε 2 –3 μέτριες ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες σε κυβάκια –όχι τριμμένες, που θα τις ρίξουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα όσπρια (φασόλια ή γίγαντες ή ρεβίθια ή ό,τι άλλο).

Από εκεί και πέρα συνεχίζουμε κανονικά το μαγείρεμα, σύμφωνα με τη συνταγή.

σημ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο όσπριο θέλουμε (γίγαντες ή ρεβίθια).

Και, βεβαίως, υπάρχουν και έτοιμα βρασμένα όσπρια σε κονσέρβα, αν βαριόμαστε το μούσκεμα και το βράσιμο από την αρχή.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές