X

Σάλτσα με κολοκυθάκια και μυζήθρα

Υλικά

Υλικά

1 κ. μικρά τρυφερά κολοκυθάκια

200 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κ.γ. ξύδι

1 φλ.τσ. φρέσκα φύλλα δυόσμο ή μέντα

1 φλ. τσ. ελαιόλαδο

αλάτι πιπέρι

(500 γρ. χυλοπιτάκι ή παρόμοιο ζυμαρικό ή βραστές πατάτες)

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτές φετούλες πάχους 1 χιλ.

Τα αλατίζουμε ελαφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν καλά.

Καθαρίζουμε τα σκόρδα, αφαιρούμε την πράσινη ουρίτσα και τα κόβουμε σε φετούλες.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ χαμηλή φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο για 2 –3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς για να μην μαυρίσουν, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα βγάζουμε στην άκρη με τρυπητή κουτάλα.

Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, ανεβάζουμε τη φωτιά σε μέτρια ένταση και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ελαφρά καστανό χρώμα για 7 –8 λεπτά.

Σβήνουμε με το ξύδι και μόλις εξατμισθεί προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τη μέντα ή τον δυόσμο και τη μυζήθρα ή το ανθότυρο χοντροσπασμένα με πιρούνι.

Προσθέτουμε άφθονο χοντροτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε αμέσως επάνω σε λεπτά ζυμαρικά σαν τα βερμιτσέλι ή χυλοπιτάκι, ή σε βραστές πατάτες.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές