Υλικά
8 αβγάΥλικά
1 φλ. τσ. βρασμένους σπόρους καλαμποκιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ½ φλ. τσ. έμενταλ κομμένο σε κύβους
4 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
½ φλ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλ. ανάμικτα φρέσκα αρωματικά χόρτα ψιλοκομμένα
½ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τις πιπεριές.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά μαζί με ένα κουταλάκι του γλυκού νερό για κάθε αβγό.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές με το λάδι τους, το έμενταλ και τα αρωματικά.
Αλατίζουμε και ρίχνουμε πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο πάνω –κάτω στους 160ο C.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό (περίμ.
23 εκ.) ή παραλληλόγραμμο (πλευρά 23 εκ.) ρηχό ταψάκι (ύψος 2 εκ.) Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι να πήξει η φριτάτα και να πάρει χρυσοκάστανο χρώμα.
Α.Τ.