X

Ψωμί γεμιστό με ντοματάκια και κρεμμύδια

Υλικά

Υλικά

500 γρ. αλεύρι 

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.γ. αλάτι

1 κ.γ. ζάχαρη 

350 ml νερό 

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια κομμένα σε πολύ λεπτές φέτες

1 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. ντοματίνια πλυμένα και στεγνωμένα

1/3 φλ. φρέσκα φυλλαράκια δεντρολίβανου 

1 κ.σ. χοντρό αλάτι

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και τη ζάχαρη σε μεγάλο μπολ.

Ζυμώνουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, για 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, σωτάρουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να μαλακώσει, προσθέτουμε τα ντοματίνια και τα μαγειρεύουμε 4 -5 λεπτά, ίσα που να «μαραθούν».

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στο δεντρολίβανο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο C. Δίνουμε στη ζύμη οβάλ σχήμα, την πατάμε λίγο με το χέρι μας να ισιώσει και κάνουμε βαθιές λοξές χαραματιές στην επιφάνεια.

Μοιράζουμε σε κάθε χαραματιά το μείγμα κρεμμύδια –ντοματάκια δεντρολίβανο και πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι.

Αφήνουμε πάλι το ψωμί σκεπασμένο σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 30 ώρα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.

Σερβίρουμε κομμένο σε φέτες πάχους 1 ½ εκ.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές