Follow us

Ξιφίας με εστραγκόν

Ξιφίας με εστραγκόν

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλες φέτες ξιφία

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ξερό εστραγκόν

4 κ.σ. κοφτές μουστάρδα

150 ml ξηρό λευκό κρασί

¾ φλ. ελαιόλαδο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά το ψάρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο να μαλακώσει.

Αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες του ξιφία και σωτάρουμε για 2 -3 από κάθε μεριά.

Αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το εστραγκόν και ¾ φλ.

τσ.

νερό.

Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να χωρίζεται η σάρκα από το κόκκαλο.

Σερβίρουμε με απλό ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού ή με μια πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.