Υλικά
4 μεγάλες φέτες ξιφία Υλικά
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ξερό εστραγκόν
4 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
150 ml ξηρό λευκό κρασί
¾ φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το ψάρι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό μεγάλο τηγάνι και σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο να μαλακώσει.
Αραδιάζουμε από πάνω τις φέτες του ξιφία και σωτάρουμε για 2 -3 από κάθε μεριά.
Αλατίζουμε ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί, ρίχνουμε τη μουστάρδα και το εστραγκόν και ¾ φλ.
τσ.
νερό.
Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά μέχρι να χωρίζεται η σάρκα από το κόκκαλο.
Σερβίρουμε με απλό ρύζι μπασμάτι αρωματισμένο με ξύσμα λεμονιού ή με μια πράσινη ανάμικτη σαλάτα.
Α.Τ.