X

Ψάρια βραστά με λαχανικά (του πατέρα Επιφάνιου)

Υλικά

Yλικά (για 5 μερίδες)

1,5 κιλό ψάρια

(βακαλάος φρέσκος, παντελήδες ή σαλούβαρδοι)

2 κρεμμύδια, 2 καρότα, 3 κανονικές πατάτες

1 σελινόριζα με φύλλα, μικρή

200 γραμμάρια λάδι

αλάτι, πιπέρι

κύμινο ελάχιστο

3 με 4 λεμόνια

Εκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε και τ’ αφήνουμε σ’ ένα τρυπητό επί μία ώρα, να στραγγίσουν.

Kαθαρίζουμε τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας.

Tα βάζουμε όλα μαζί σ’ έναν ταβά, ψάρια και λαχανικά ομοιόμορφα και προσθέτουμε κρύο νερό ίσα ίσα να τα σκεπάσει (και ίσως λιγότερο).

Bάζουμε τον ταβά μας σε δυνατή φωτιά και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε το λάδι, το αλατοπίπερο και το κύμινο.Έπειτα από μισή ώρα δυνατού βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό.

Kουνάμε τον ταβά κάπου κάπου για να μην κολλήσουν ψάρια και λαχανικά, γιατί έχει αρχίσει ήδη να χυλώνει το ζουμί.προσοχή, δεν ανακατεύουμε, μόνο κουνάμε τον ταβά μας.

Όταν έχουν απορροφηθεί σχεδόν όλα τα υγρά και έχει χυλώσει το ζουμί, ρίχνουμε τον χυμό των λεμονιών, ξανακουνάμε καλά τον ταβά και τον κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές