X

Πιτάκια με λιαστές ντομάτες, κάπαρη και μάραθο

Υλικά

Υλικά

1 πακέτο έτοιμο χωριάτικο φύλλο

400 γρ. λιαστές ντομάτες στο λάδι

150 γρ. κάπαρη στην άλμη

2 μεγάλα κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μάραθο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στραγγίζουμε τις ντομάτες από το λάδι και τις ψιλοκόβουμε, ξεπλένουμε την κάπαρη από την άλμη, κόβουμε το κρεμμύδι σε μέτριες φέτες και ψιλοκόβουμε το σκόρδο.

Καθαρίζουμε, πλένουμε, στεγνώνουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το μάραθο.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Κόβουμε κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια, σύνολο 16 κομμάτια στα δύο φύλλα.

Λαδώνουμε κάθε κομμάτι και μοιράζουμε επάνω τη γέμιση.

Στρώνουμε με λαδόκολλα μια λαμαρίνα φούρνου, αραδιάζουμε επάνω τα πιτάκια τα τρυπάμε 1 –2 φορές με οδοντογλυφίδα, τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε 40 λεπτά.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές