Υλικά
15 μικρά πιτάκια για σουβλάκιαΥλικά
500 γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά κοφτή πελτέ ντομάτας
¾ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. φρέσκος ψιλοκομμένος δυόσμος ή 1 κ.σ. ξερός δυόσμος
1 ξυλάκι κανελλας
200 γρ. ξηρό λευκό κρασί
300 γρ. κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και καβουρδίζουμε τον κιμά διαλύοντας με ξύλινη κουτάλα τους σβόλους.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε να καβουρδίζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Διαλύουμε τον πελτέ σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τον διαλυμμένο πελτέ, την κανέλλα και αλατίζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς και να πήξει η σάλτσα.
Προσθέτουμε το δυόσμο, ρίχνουμε πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ψήνουμε τις πιτούλες στο γκριλ στους 160ο C κι από τις δυο πλευρές, μέχρι να γίνουν τραγανές.
Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, απλώνουμε επάνω μια κουταλιά κιμά και σκεπάζουμε με μια κουταλιά τριμμένο κασέρι.
Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να λειώσει το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.