X

Ψωμί με κολοκύθα και αλεύρι ολικής αλέσεως

Υλικά

Υλικά

450 γρ. κολοκύθα κόκκινη λιωμένη και στραγγισμένη

¾ φλ. λευκή ζάχαρη

¾ φλ. καστανή  ζάχαρη 

180 γρ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

¼ φλ. σπορέλαιο 

4  αβγά

2 1/3 φλ. τσ. αλεύρι ολικής αλέσεως

1 φλ.τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. σόδα

1 ½ κ.γ. αλάτι

1 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο

2/3 φλ. τσ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Αλείφουμε με βούτυρο δύο ταψάκια 23 Χ 15 Χ 9 εκ.σε πολύ μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τη λευκή και την καστανή ζάχαρη, το γιαούρτι, το λάδι.

Προσθέτουμε τα αβγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά.

Κοσκινίζουμε τα αλεύρια με το αλάτι και τη σόδα σε άλλο μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε εναλλάσσοντας στο μείγμα των αβγών τα αλεύρια και το νερό λίγο –λίγο.

Αφήνουμε το μίξερ, ρίχνουμε και την κολοκύθα και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.

Μοιράζουμε το μείγμα στα ταψιά και ψήνουμε το ένα μετά το άλλο 45 -50 λεπτά.

Αφήνουμε τα ψωμιά να κρυώσουν λίγο, τα ξεφορμάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως επάνω σε σχάρα, τα τυλίγουμε με πετσέτα και τα κόβουμε την επομένη ημέρα.

Ταιριάζει πολύ ωραία με τυρί κρέμα αλλά και ως συνοδεία σε ψητό κοτόπουλο ή αρνί.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές