X

Κολοκυθόπιτα αλμυρή με φέτα και δυόσμο

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένο φύλλο για πίττες

700 γρ. κολοκύθα βρασμένη και στραγγισμένη πολύ καλά

1 φλ. κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη

1 φλ. πράσα ψιλοκομμένα

¾ φλ. ελαιόλαο

400 γρ. φέτα

3 αβγά

1 φλ. φρέσκος δυόσμος

2 κ.σ. ξερός δυόσμος

1 κ.γ. μπούκοβο

1 φλ. ανάλατοι και άψητοι κολοκυθόσποροι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Αποψύχουμε το φύλλο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε την κολοκύθα, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να σωθούν όλα τα υγρά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα αβγά χτυπημένα, τη φέτα θρυμματισμένη, τον δυόσμο, ξερό και φρέσκο, το βούτυρο και αλατοπίπερο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Λαδώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 45 εκ.

και ύψους 2 εκ.

και απλώνουμε τα ¾ των φύλλων λαδώνοντας ένα –ένα.

Απλώνουμε μέσα τη γέμιση και την ισιώνουμε.

Στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα και τα γυρίζουμε προς τα μέσα, να κλειστεί μέσα καλά η γέμιση.

Χαράζουμε σε τετράγωνα, πασπαλίζουμε με τους κολοκυθόσπορους και ραντίζουμε με λάδι. Ψήνουμε 1 ώρα περίπου.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές