X

Μοσχάρι με λαχανάκια Βρυξελών στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπάλα ή ελιά  μοσχαριού

½ φλ. μηλόξυδο

4 κ.σ μουστάρδα τύπου Ντιζόν

½ φλ. ελαιόλαδο 

3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο

½ φλ.  άνηθος ψιλοκομμένος

500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, ζεματισμένα και κομμένα στη μέση

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.

Σε ένα μεγάλο πυρέξ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας σε υψηλή θερμοκρασία, μέχρι να κοκκινίσει από όλες τις πλευρές.

Αλατοπιπερώνουμε, σβήνουμε με το μηλόξυδο, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι καυτό νερό, ρίχνουμε τη μουστάρδα, ανακατεύουμε και βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο.

Ψήνουμε για 45 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο πυρέξ μαζί με το κρέας.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 λεπτά.

Αποσύρουμε από το φούρνο, πασπαλίζουμε με τον άνηθο και σερβίρουμε με βραστές πατάτες ή σαλάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές