X

Τραχανάς με ντομάτα και λάδι τρούφας

Υλικά

Υλικά

300 γρ. ξινός τραχανάς

1 ½ φλ. τριμμένη ντομάτα

1 φλ. τριμμένο κρεμμύδι

1 κ.σ. λάδι τρούφας

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

¾ φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βράζουμε το κρεμμύδι με 2 φλιτζάνια νερό σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει τελείως το κρεμμύδι.

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το λάδι, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και σοτάρουμε το στραγγισμένο κρεμμύδι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε τη ντομάτα, ανακατεύουμε μια δυο φορές, ρίχνουμε και τον τραχανά και ανακατεύουμε πάλι.

Ρίχνουμε 2 φλιτζάνια καυτό νερό, αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 15 λεπτά να μαλακώσει ο τραχανάς (αν πήξει πολύ, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ακόμα).

Μόλις είναι έτοιμος, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το λάδι τρούφας.

Ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές