Υλικά
15-20 παϊδάκια αρνίσια Υλικά
12 –16 ξερά βερίκοκα
12 κ.σ. πλιγούρι
1 αφράτο λάχανο ζεματισμένο
¾ φλ. ελαιόλαδο
½ φλ. μαϊντανό
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
ψιλοκομμένος άνηθος
αλάτι, πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
Πλένουμε τα παϊδάκια, τα στεγνώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
Βγάζουμε το κεντρικό μέρος του κοτσανιού από το λάχανο και το βράζουμε ολόκληρο σε μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρά αλατισμένο νερό.
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140ο C.
Βράζουμε το πλιγούρι για 10 λεπτά και το στραγγίζουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το πλιγούρι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι καγιέν.
Βάζουμε επάνω σε κάθε φύλλο λάχανου ένα παϊδάκι και 2 κ.σ γέμιση και τυλίγουμε τους ντολμάδες.
Τους αραδιάζουμε σε ρηχό ταψί δίπλα –δίπλα, διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας σε 2 φλιζάνια νερό και τους περιχύνουμε (το υγρό πρέπει ίσα να τους σκεπάζει) Τοποθετούμε τριγύρω τα βερίκοκα.
Ψήνουμε για δύο ώρες –αν δούμε ότι τελειώνει το νερό χωρίς να έχουν γίνει προσθέτουμε λίγο ακόμα.
Τους σερβίρουμε ζεστούς, πασπαλισμένους με τον άνηθο.
Α.Τ.