Υλικά
1.300 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα Υλικά (για 16 μικρά σουβλάκια)
Για το γλάσο
½ φλ. έτοιμο σιρόπι καραμέλας
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
16 ξύλινα καλαμάκια
Εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά του γλάσου.
Πλένουμε και σκουπίζουμε το φιλέτο του σολομού.
Το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε μέρος σε κομματάκια 3 -5 πόντους.
Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τα κομματάκια στα σουβλάκια.
Καλύπτουμε τη σχάρα του φούρνου με λαδόκολα και κάνουμε σχισμές με το μαχαίρι.
Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180Ο C.
Αραδιάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα και αλείφουμε τα σουβλάκια με το μισό γλάσο.
Βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και ψήνουμε για 3 -5 λεπτά.
Γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 3 -5 λεπτά.
Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.
Α.Τ.