X

Μανιτάρια γεμιστά στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

Λευκά καλλιεργήμενα μανιτάρια σε μεσαίο προς μεγάλο μέγεθος

Ελαιόλαδο

Γεμίσεις:

Χοιρομέρι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες + μπλε τυρί χοντροτριμμένο με πιρούνι  + μύτες από σπαράγγια ελαφρά βρασμένα για γαρνιτούρα

Μπρόκολο πολύ ελαφρά βρασμένο σε μπουκετάκια +πάστα αντσούγιας +κάπαρη + ελιές και κάπαρη για γαρνιτούρα

Μήλο σε κομματάκια  + τριμμένο μετσοβόνε + καπνιστό μπέικον τηγανητό σε κομματάκια για γαρνιτούρα

Ντοματίνια  ψιλοκομμένο + baby σπανάκι  ψιλοκομμένο + βρασμένος κρόκος αβγού τριμμένος για γαρνιτούρα

Καπνιστή γαλοπούλα σε πολύ λεπτές λωρίδες + φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο + ζελέ κράνμπερυ για γαρνιτούρα

Χωριάτικο λουκάνικο ψημένο και κομμένο σε μικρά κομματάκια +  σταμναγκάθι βρασμένο ψιλοκομμένο + λεπτές φέτες από  λεμόνι για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι νερό και 1 κ.σ ξύδι.

Καθαρίζουμε γρήγορα τα μανιτάρια με βρεγμένο πανί και τα ξαναπερνάμε με άλλο πανί που έχουμε βουτήξει στο διάλυμα νερό –ξύδι.

Αφαιρούμε τα κοτσανάκια, αλείφουμε την κοίλη μεριά με ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μανιτάρια σε ταψί φούρνου στρωμένο με λαδόκολλα με την κοίλη μεριά προς τα κάτω.

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Τα στραγγίζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Τα γεμίζουμε με όποια γέμιση θέλουμε και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές