X

Κρεμμύδια γεμιστά με ψωμί και κουκουνάρια

Υλικά

Υλικά

15 μέτρια λευκά κρεμμύδια *

1 φλ. φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

½ φλ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κ. καλό χωριάτικο ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την  κόρα, κομμένο σε κύβους

1 φλ. κουκουνάρια  χοντροκοπανισμένα

1 φλ. πεκορίνο τριμμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

3 φλ. ζωμός λαχανικών δικός μας ή αγοραστός *

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.

Κόβουμε οριζοντίως το πάνω μέρος των κρεμμυδιών και τα καθαρίζουμε από τις φλούδες.

Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί ίσα να τα χωράει, τα τοποθετούμε σε μια στρώση, ρίχνουμε μισό φλιτζάνι νερό στον πάτο του ταψιού, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα αδειάζουμε προσεκτικά με το κουτάλι αφήνοντας ½ πόντο σάρκα γύρω –γύρω και ½ πόντο στη βάση.

Ψιλοκόβουμε το εσωτερικό των κρεμμυδιών.

Καβουρδίζουμε το ψωμί σε ελάχιστο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα, μέχρι να χρυσίσει και το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια σε δυνατή φωτιά, να πιουν όλα τα υγρά τους.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο.

Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει για 6 -7 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το λάδι τους και ρίχνουμε μέσα το ψωμί, τα κουκουνάρια, το φασκόμηλο, τον μαϊντανό, το πεκορίνο και 1 φλιτζάνι ζωμό, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Γεμίζουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε το ένα κολλητά με το άλλο, στο ταψί που τα ψήσαμε. Ρίχνουμε μέσα στο ταψί 1 φλιτζάνι ζωμό και ψήνουμε για 20 -30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τελείως, να καραμελώσουν λίγο και να χάσουν τα περισσότερα υγρά τους.

*τα άσπρα κρεμμύδια είναι πιο μαλακά από τα κόκκινα και προσφέρονται καλύτερα για άδειασμα γι΄ αυτήν τη συνταγή, που τα θέλει ολόκληρα*προσοχή στο αλάτι αν ο ζωμός είναι έτοιμος, διότι ήδη περιέχει αρκετό αλάτι

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές