X

Ψάρι με κινόα και λαχανικά στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

4 φέτες ψαριού 230 -250 γρ. η κάθε μία

1 ½ φλ. κινόα

2 φινόκιο καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες

1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

2 φλ. ντοματάκια κομμένα σε κυβάκια

1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες

3 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο 

¾ + ½ φλ. ελαιόλαδο

Χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού 

3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το ψάρι, το αλατίζουμε και το βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Βάζουμε την κινόα σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τη σκεπάζουμε με 3 φλιτζάνια νερό και μια γερή πρέζα αλάτι.

Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γύρω στα 15 λεπτά, μέχρι η κινόα να μαλακώσει και να απορροφηθεί το νερό.

Αφήνουμε στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ο C.

Ανακατεύουμε σε αντικολλητική λαμαρίνα φούρνου τις πιπεριές, το κρεμμύδι, το φινόκιο και το σκόρδο μαζί με τα ¾ φλ.

ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά γύρω στα 25 λεπτά.

Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες του ψαριού, ραντίζουμε με το λεμόνι και το ξύσμα το λεμονιού και το ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να χωριστεί το κόκκαλο από τη σάρκα.

Ξεφουρνίζουμε και μεταφέρουμε το ψάρι σε μεγάλα ρηχά πιάτα.

Ρίχνουμε την κινόα στο ταψί με τα λαχανικά μαζί με το κόλιανδρο.

Ανακατεύουμε ελαφρά και μοιράζουμε το «πιλάφι» με την κινόα στα πιάτα.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές