Υλικά
2 κ. παστό μπακαλιάρο Υλικά
2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα
4 καρότα σε κύβους
1 μεγάλη σελινόριζα σε κύβους
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένος
1 φλ. ελαιόλαδο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο: βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη μια σχάρα και τον τοποθετούμε επάνω.
Τον σκεπάζουμε με νερό και τον βάζουμε στο ψυγείο.
Τον ξαλμυρίζουμε 48 ώρες αλλάζοντας κάθε 6 ώρες το νερό το πρώτο 24ωρο και μετά κάθε 8 -10 ώρες. Αφαιρούμε τις πέτσες και τον κόβουμε σε μικρές μερίδες.
Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 ½ lt νερό να πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό επάνω σκεπασμένο.
Περνάμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και το σκόρδο από τη μουλινέτα και ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη σούπα με τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.
A.T.