Follow us

Σούπα με παστό μπακαλιάρο

Σούπα με παστό μπακαλιάρο

Υλικά

Υλικά

2 κ. παστό μπακαλιάρο 

2 μέτριες πατάτες κομμένες στα τέσσερα

4 καρότα σε κύβους

1 μεγάλη σελινόριζα  σε κύβους

1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένος

1 φλ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο: βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη μια σχάρα και τον τοποθετούμε επάνω.

Τον σκεπάζουμε με νερό και τον βάζουμε στο ψυγείο.

Τον ξαλμυρίζουμε 48 ώρες αλλάζοντας κάθε 6 ώρες το νερό το πρώτο 24ωρο και μετά κάθε 8 -10 ώρες. Αφαιρούμε τις πέτσες και τον κόβουμε σε μικρές μερίδες.

Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 ½ lt νερό να πάρει βράση.

Ρίχνουμε τα λαχανικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα, κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό επάνω σκεπασμένο.

Περνάμε τις πατάτες με το ελαιόλαδο και το σκόρδο από τη μουλινέτα και ρίχνουμε τον χυλό στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη σούπα με τον άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.