Υλικά
Υλικά
500 γρ. αλεύρι
5 αυγά
1 φλ. γιαούρτι
1 φλ. ζάχαρη
2 ½ κ.γ μπέκινγκ πάουντερ
2 δόσεις βανίλια
½ φλ. ελαιόλαδο απαλό
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, την μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι σε μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε χωριστά τα αβγά με το γιαούρτι, τις βανίλιες και το ελαιόλαδο.
Τα ρίχνουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή ελαστική ζύμη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια σαν πορτοκάλι και τα ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο πάχους 3 χιλ. Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες πλάτους 2-3 εκατοστών και μήκους 10 εκ..
Κόβουμε τις άκρες κάθε λωρίδας λοξά, κάνουμε μία τρύπα στη μέση της και περνάμε τη μία άκρη από μέσα σχηματίζοντας φιογκάκι.
Καίμε το λάδι –να μην καπνίσει και τηγανίζουμε τα ωτία μέχρι να ροδίσουν.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα σερβίρουμε σκέτα ή με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι.
Α.Τ.