X

Πίτα με ελιές και πιπεριές

Υλικά

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας

Ελαιόλαδο για το άλειμμα

3 φλ. ψιλοκομμένες μαύρες ελιές

3 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

6 μεγάλες γλυκές κόκκινες πιπεριές σε λωρίδες

2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές σε λωρίδες

2 κ.σ. ρίγανη

1 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο

1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

¾ φλ. ούζο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τις πιπεριές ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τις ελιές και τη ρίγανη, ανεβάζουμε τη φωτιά και σβήνουμε με το ούζο.

Μόλις εξατμισθεί αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τον μαϊντανό και το κόλιανδρο, αλατίζουμε ελαφρά διότι οι ελιές είναι αλμυρές και προσθέτουμε πιπέρι. τη ρίγανη, το κόλιανδρο και το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τις ελιές και τα ξερά μυρωδικά.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 35 εκ.

και στρώνουμε τα ¾ των φύλλων λαδώνοντάς τα ανάμεσα.

Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση, την ισιώνουμε με το πίσω μέρος ενός βρεγμένου κουταλιού και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα λαδώνοντας ανάμεσα και ραντίζοντας το τελευταίο με λίγο λάδι και νερό.

Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 160ο C και γυρίζουμε το διακόπτη στην κάτω αντίσταση.

Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.

Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο προτού την κόψουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές