Υλικά
4 -5 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδιαΥλικά
1 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μουστάρδα
1 κ.γ μέλι
1 γερή πρέζα φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι (η ξερά αν δεν βρίσκουμε φρέσκα)
Λίγες σταγόνες λευκό ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.
Τυλίγουμε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο χωρίς να τα καθαρίσουμε.
Τα βάζουμε στη σχάρα και τα ψήνουμε για 1 ½ ώρα.
Τα ξετυλίγουμε, βγάζουμε τις φλούδες τους, τα κόβουμε σε κάθετες φέτες και τα βάζουμε σε απλωτή γαβάθα.
Τα ραντίζουμε με λίγες σταγόνες ξύδι και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
Χτυπάμε στη μουλινέτα ή στο μπλέντερ ή με το μίξερ χειρός τα υλικά της σάλτσας (ελαιόλαδο, λεμόνι, μουστάρδα, μέλι), μέχρι να γίνουν ένα μείγμα.
Μεταφέρουμε σε μπολ και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Ρίχνουμε τη ρίγανη ή το θυμάρι, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα κρεμμύδια.
Αυτή η σαλάτα πηγαίνει ωραία με κοπανιστή και ψημένο μαύρο ψωμί, με ελιές και με ρόκα.