Υλικά
1 φλ. κουσκούς στιγμήςΥλικά
500 γρ. μικρά λευκά σφιχτά μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ. άνηθο ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. λεμόνι
1 πρέζα πιπέρι μπούκοβο
1 αβοκάντο σε κύβους
400 γρ. φρέσκο νεαρό σπανάκι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε το κουσκούς σε 1 -1 ½ καυτό νερό μέχρι να φουσκώσει και να μαλακώσει γύρω στα 20 -30 λεπτά.
αν έχει φουσκώσει και έχει μαλακώσει και περισσεύει ακόμα νερό, το στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε το σπανάκι.
Το κόβουμε με το χέρι σε μέτρια κομμάτια.
Πλένουμε, στεγνώνουμε και βγάζουμε το ποδαράκι από τα μανιτάρια και τα κρατάμε για άλλη χρήση.
Κόβουμε τα καπελάκια σε πολύ λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με το λεμόνι, 1 πρέζα αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να μαριναρισθούν.
Βάζουμε σε μπολ το σπανάκι, το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κουσκούς, ρίχνουμε ελαιόλαδο, λεμόνι και μπούκοβο ανάλογα με το γούστο μας και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε από πάνω το αβοκάντο και τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με τον άνηθο.
Φτιάχνουμε λίγο ακόμα λαδολέμονο (3 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος λεμόνι, 1 πρέζα αλάτι) για όποιον θέλει να αρτύσει περισσότερο τη σαλάτα του.
Ανακατεύουμε τη σαλάτα την τελευταία στιγμή και σερβίρουμε.
Α.Τ.