Υλικά
Μπαγιάτικο ψωμί αρκετών ημερώνΥλικά
Κόκκινες σφιχτές ντομάτες
Ελαιόλαδο, ξύδι, νερό
Ρίγανη,
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τον τρίφτη (πετάμε τη φλούδα).
Κόβουμε το ψωμί σε φέτες ή σε μπουκιές και το στρώνουμε σε μια σουπιέρα ή σε ένα ταψί. Το ραντίζουμε με λίγο ξύδι, λίγο νερό και ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε από πάνω λίγη –λίγη τη ντομάτα.
Αρτύζουμε με ακόμα λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Μερικοί βάζουν και φέτα ή πρέτζα (κεφαλονίτικο «τυρί» μαλακό και λίγο ξινό γίνεται από τρίμματα φέτας ελαιόλαδο και θυμάρι)) και κάνουν τη ριγανάδα να μοιάζει με τον κρητικό ντάκο.
Α.Τ.