X

Παστός μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτα με μπαχαρικά και μέλι

Υλικά

Υλικά

1.5 κ. παστός μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, κομμένος σε μερίδες

1 κ.σ. σκόνη σκόρδο

1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα

1 κ.γ. μαύρο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αλεύρι,  ηλιέλαιο για τηγάνισμα

½ φλ. φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός για γαρνιτούρα

Για τη σάλτσα:

4 κ.σ. βούτυρο

1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

500 γρ. ντομάτες

2 φλ. ζωμός λαχανικών

1 φύλλο δάφνης, 6 κόκκοι μαύρο πιπέρι, 6 κόκκοι μπαχάρι , 4 γαρύφαλλα 

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ.κάπαρη

1 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Βάζουμε το ψάρι σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.

Πλένουμε τις ντομάτες, τις ξεσποριάζουμε ελαφρά και τις ψιλοκόβουμε κρατώντας τους χυμούς τους.

Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο και προσθέτουμε το κρεμμύδι.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε το σκόρδο, τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συχνά, μέχρι η σάλτσα ντομάτας να αρχίζει να πυκνώνει.

Προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, τη δάφνη, το πιπέρι, το μπαχάρι και τα γαρύφαλλα και σιγοβράζουμε γύρω στα 20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα.

Εν τω μεταξύ, στεγνώνουμε τα ψάρια με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα ρηχό μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σκόνη σκόρδου, το πιπέρι και την πάπρικα και αλευρώνουμε τα ψάρια με το μείγμα.

Τινάζουμε να φύγει το περισσό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε σε παρτίδες τον μαπακαλιάρο μέχρι να κάνει κρούστα.

Τον βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Αφαιρούμε από τη σάλτσα τα αρτύματα (δάφνη, πιπέρι, μπαχάρι) με τρυπητή κουτάλα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, την κάπαρη και το μέλι.

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 2 λεπτά.

Βάζουμε προσεκτικά το τηγανισμένο ψάρι μέσα στη σάλτσα και κουνάμε κυκλικά το τηγάνι λίγες φορές να καλυφθεί το ψάρι με τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό ή κρύο.

Διατηρείται καλά στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές