X

Ψάρι φιλέτο με σάλτσα από μανιτάρια και γαρίδες

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. ψάρι σε φιλέτο (γλώσσα, λαυράκι, σολομός)

500 γρ. μέτριες γαρίδες χωρίς το κέλυφος

3 κ.σ ελαιόλαδο

3 μέτριες ντομάτες

5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

500 γρ. φρέσκα μανιτάρια

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κ.σ. γλυκιά σάλτσα τσίλι

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος με πλήρη λιπαρά

1 ½ φλ. ζωμό ψαριού 

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και αλατίζουμε τα φιλέτα του ψαριού.

Τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Πλένουμε και καθαρίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε κυβάκια.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα δύο ή αν είναι μεγάλα, στα τέσσερα ή στα έξι.

Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε την ντομάτα και το σκόρδο.

Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.

Μεταφέρουμε τη σάλτσα με μπολ.

Καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε 3–4 κ.σ ελαιόλαδο ακόμα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια και να βγάλουν το νερό τους τα μανιτάρια.

Επιστρέφουμε τη ντομάτα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε την κρέμα και το τσίλι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ζωμό του ψαριού και σιγοβράζουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Όταν πήξει λίγο η σάλτσα, προσθέτουμε τις γαρίδες, δοκιμάζουμε το αλάτι, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C..

Βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ταψί στρωμένο με βουτυρωμένη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά.

Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές