X

Σαμόσας (Ινδικά πιτάκια λαχανικών με κάρυ)

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κρούστας (για μπακλαβά)

½ κ. πατάτες

250 γρ. καρότα

1 ½ φλ. αρακάς

1 φλ. κρεμμύδι ξυσμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ κάρυ

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

1 γερή πρέζα ξερό δυόσμο

2 –3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι

σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια σαν ζάρια, τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.

Βράζουμε και στραγγίζουμε ξεχωριστά τον αρακά.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι.

Κόβουμε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 7 -8 εκ.

Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στην άκρη κάθε λωρίδας και την τυλίγουμε σαν τρίγωνο.

Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε επάνω σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το περισσό λάδι.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές