X

Φασολάκια πράσινα με μπέικον

Υλικά

Υλικά

800 γρ. φασολάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι  ψιλοκομμένο

250 γρ. καπνιστό μπέικον σε φέτες κομμένες στη μέση

3 κ.σ. ελαιόλαδο

200 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες

1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Νεροβράζουμε τα φασολάκια και τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά να βγάλει το λίπος του και να αρχίσει να γίνεται κατσαρό.

Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.

Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε τα φασολάκια, το θυμάρι και τον άνηθο, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, ρίχνουμε και το μπέικον, δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε τον άνηθο, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και άφθονο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές