
Υλικά
500 γρ. πένες ολικής αλέσεως Υλικά
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
1 κ.σ. κορνφλάουρ
300 γρ. καβουρμάς
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε την πιπεριά και την καθαρίζουμε από τις μεμβράνες και τους σπόρους.
Την ψιλοκόβουμε.
Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε ελάχιστο νερό, ρίχνουμε μέσα το γιαούρτι και 1 πρέζα αλάτι και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι, τσιγαρίζουμε τον καβουρμά στο λίπος του μαζί με την πιπεριά και το σκόρδο.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού και ανακατεύουμε αργά μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρουμε με άφθονο τριμμένο πιπέρι και τον ξερό δυόσμο.
A.T.