X

Αρακάς με καπνιστό ζαμπόν

Υλικά

Υλικά

500 γρ. κατεψυγμένος αρακάς

2 μέτριες πατάτες σε κύβους

300 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους

1 φλ. άνηθος ψιλοκομμένος

½  φλ. ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 κ.σ.  χυμός λεμονιού

Ξύσμα ενός λεμονιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Νεροβράζουμε το αρακά σε αλατισμένο νερό και το στραγίζουμε πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.

Ρίχνουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να κάνουν χρυσαφί κρούστα. Προσθέτουμε τον ζαμπόν και μαγειρεύουμε 2 -3 λεπτά.

Ρίχνουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και τον άνηθο, αλατίζουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές