Υλικά
1½ κιλό χοιρινό μπούτι Υλικά
10 σκελίδες σκόρδο
¾ φλ. εξ. π. ελαιόλαδο
1 κ. ντομάτες
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
1 κ.σ. ντοματοπελτές (αν θέλουμε)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ. μακαρόνια χοντρά
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα σκόρδα, πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
Πλένουμε το μπούτι και το στεγνώνουμε.
Ανακατεύουμε σε μπολ αλάτι και πιπέρι.
Τρυπάμε σε πολλές μεριές και βάζουμε σε κάθε τρύπα μια σκελίδα σκόρδο και λίγο από το μείγμα αλάτι –πιπέρι.
Το δένουμε να κρατήσει το σχήμα του.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε ολόκληρο το μπούτι και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσει.
Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 ½ φλιτζάνι καυτό νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 1 ώρα.
Ρίχνουμε τη ντομάτα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει τελείως.
Το βγάζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τους σπάγκους.
Βράζουμε τα μακαρόνια, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και σερβίρουμε μαζί με τα μακαρόνια στα πιάτα.
Α.Τ.