
Υλικά
1 ματσάκι άνηθο Υλικά
½ ματσάκι μαϊντανό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
¾ φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια ντομάτα
1 φλ. τσ. αλεύρι
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 αβγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
Πλένουμε, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε τον άνηθο, το μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια μέχρι ν' αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε τον άνηθο, το δυόσμο και το μαϊντανό και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ντομάτα.
Ανακατεύουμε, μεταφέρουμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και την μπέικινγκ πάουντερ με 3 -4 κουταλιές νερό και τα αβγά χτυπημένα, ανακατεύουμε με τα χορταρικά και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά.
αν είναι πολύ αραιό ρίχνουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι στο τηγάνι και όταν κάψει καλά ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν.
Ακουμπάμε τους κεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί.
Τους σερβίρουμε χλιαρούς ή κρύους.
A.T.