Follow us

Σκουμπριά ψητά με «τσερμούλα»

Σκουμπριά ψητά με «τσερμούλα»

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί

4 σκελίδες  σκόρδο, χοντροκομμένες

8 κλαδάκια μάραθο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 

Για την τσερμούλα* 

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

¾ φλ. φρέσκο κόλιανδρο

½ κ.γ. κλωστούλες κρόκου (σαφράν)

1 καυτερή μικρή κόκκινη πιπεριά ή 1 κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ.  ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια.

Αφαιρούμε το κεφάλι και κόβουμε τις ουρές.

Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το μαραθόσπορο μέσα έξω. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την τσερμούλα: βάζουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και 1 γερή πρέζα αλάτι στη μουλινέτα και δουλεύουμε να γίνει σαν αλοιφή.

Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο όπως στη μαγιονέζα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στη σάλτσα.Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C..

Ντύνουμε με λαδόκολλα τη σχάρα και κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι πολλές χαρακιές.

Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο, τα αραδιάζουμε επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά προσεκτικά με σπάτουλα και ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά.

Τα σερβίρουμε αμέσως, με μια κουταλιά τσερμούλα επάνω και την υπόλοιπη ξεχωριστά.

Αν θέλουμε, προσφέρουμε μαζί κους κους με ξύσμα λεμονιού, ξυσμένο καρότο, ελιές ξεκουκουτσιασμένες και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.

*Η «τσερμούλα» είναι σάλτσα από τη Βόρεια Αφρική.

Α.Τ.

Επίσης...

3 συνταγές με σταρ το μπαρμπούνι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές για ωραία μπαρμπούνια.

Δοκιμάστε αυτές τις νόστιμες συνταγές με γαρίδες

Δείτε εντός 3 νόστιμες και εύκολες συνταγές με το αγαπημένο θαλασσινό.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές με σολομό

Το αγαπημένο ψάρι σε τρεις ιδιαίτερες εκδοχές.

3 συνταγές για υπέροχες σουπιές

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές με σουπιές.

3 συνταγές με μπακαλιάρο

Εντός θα βρεις τη συνταγή για τον αγαπημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά αλλά κι ακόμη δύο νόστιμες προτάσεις.

3 συνταγές με καβούρι

Τολμήστε τις τρεις πρωτότυπες συνταγές που θα βρείτε εντός.

3 εύκολες συνταγές για ωραίο γαύρο

Μαρινάτος, στον φούρνο ή πλακί; Η επιλογή είναι δική σας.

Για τους λάτρεις του τόνου

Πλάι σε σπαγγέτι ή κοχυλάκια ή και μέσα σε πιτάκι, ο τόνος είναι πάντα μια ωραία προσθήκη στη διατροφή μας.

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.