Follow us

Σκουμπριά ψητά με «τσερμούλα»

Σκουμπριά ψητά με «τσερμούλα»

Υλικά

Υλικά

4 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί

4 σκελίδες  σκόρδο, χοντροκομμένες

8 κλαδάκια μάραθο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού 

Για την τσερμούλα* 

1 κ.γ. τριμμένο κύμινο

¾ φλ. φρέσκο κόλιανδρο

½ κ.γ. κλωστούλες κρόκου (σαφράν)

1 καυτερή μικρή κόκκινη πιπεριά ή 1 κ.γ. μπούκοβο

2 κ.σ.  ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια.

Αφαιρούμε το κεφάλι και κόβουμε τις ουρές.

Τα αλατίζουμε και τα πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και το μαραθόσπορο μέσα έξω. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε την τσερμούλα: βάζουμε το σκόρδο, τα μπαχαρικά, τον χυμό λεμονιού, τον κόλιανδρο και 1 γερή πρέζα αλάτι στη μουλινέτα και δουλεύουμε να γίνει σαν αλοιφή.

Ρίχνουμε σιγά –σιγά το ελαιόλαδο όπως στη μαγιονέζα και συνεχίζουμε να δουλεύουμε, μέχρι να ενσωματωθεί τελείως στη σάλτσα.Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 200ο C..

Ντύνουμε με λαδόκολλα τη σχάρα και κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι πολλές χαρακιές.

Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο, τα αραδιάζουμε επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό.

Ψήνουμε για 10 -15 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά προσεκτικά με σπάτουλα και ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά.

Τα σερβίρουμε αμέσως, με μια κουταλιά τσερμούλα επάνω και την υπόλοιπη ξεχωριστά.

Αν θέλουμε, προσφέρουμε μαζί κους κους με ξύσμα λεμονιού, ξυσμένο καρότο, ελιές ξεκουκουτσιασμένες και φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο.

*Η «τσερμούλα» είναι σάλτσα από τη Βόρεια Αφρική.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.