X

Μπακαλιάρος στο φούρνο με ντομάτες, κάπαρη και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε μερίδες

6 σφιχτές ντομάτες

½ φλ. τριμμένη παρμεζάνα

½ φλ.  φρέσκος βασιλικός

1 φλ. φρυγανιά τριμμένη

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

1/2 φλ. κάπαρη

1 φλ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε 3 οριζόντιες φέτες.

Τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίζουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ την παρμεζάνα, τη φρυγανιά, τη ρίγανη και το πιπέρι.

Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, τον βασιλικό και την κάπαρη.

Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο ένα ταψί και τακτοποιούμε τις μερίδες του μπακαλιάρου τη μία δίπλα στην άλλη.

Πασπαλίζουμε με το μείγμα κάπαρη –βασιλικός- σκόρδο και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Σκεπάζουμε με τις φέτες ντομάτες και καλύπτουμε με το μείγμα της παρμεζάνας και ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο ομοιόμορφα.

Ψήνουμε μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν και να σχηματιστεί μια κρούστα στην επιφάνεια, γύρω στη μισή ώρα.

Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί 15 λεπτά και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές