Υλικά
8 αβγά Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
8 κ.γ. άνηθος ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε την κρέμα να πάρει βράση σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή χαμηλή κατσαρόλα.
Σπάζουμε προσεκτικά τα αβγά σε πιάτο και με ένα μεγάλο κουτάλι τα ρίχνουμε ένα-ένα προσεκτικά στην κρέμα, προσέχοντας να μην χάσουν το σχήμα τους.
Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα, μέχρι να πήξει το ασπράδι και να «θαμπώσει» ο κρόκος.
Βάζουμε από δύο αβγά σε κάθε πιάτο και πασπαλίζουμε με αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τον άνηθο.
Σερβίρουμε με νερόβραστα πράσινα φασολάκια ή ζεματισμένο σπανάκι και καλό ψωμί φρυγανισμένο.
Α.Τ.