X

Βραστό μοσχάρι με σκορδάτο πουρέ πατάτας

Υλικά

Υλικά

2 κ. μοσχάρι για βραστό με κόκκαλο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

6 σκελίδες σκόρδο

6 μέτριες πατάτες

1 κ.σ. κόκκοι πιπεριού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε βαθιά κατσαρόλα 1,5 lt νερό, το κρεμμύδι και το πιπέρι.

Βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα το κρέας και μόλις ξαναρχίσει ο βρασμός χαμηλώνουμε τη φωτιά ίσα να σιγοβράζει και μαγειρεύουμε 60 λεπτά.

Ρίχνουμε το αλάτι, τις πατάτες και τα σκόρδα και μαγειρεύουμε μέχρι να ξεχωρίζει το κρέας από τα κόκκαλα.

Βγάζουμε το κρέας στραγγιστά σε πιατέλα και το περιχύνουμε με 5-6 κ.σ από τον ζωμό.

Σουρώνουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ξεχωρίζουμε τις βρασμένες πατάτες, το σκόρδο και το καρότο και βάζουμε τα λαχανικά ξανά στην καθαρή κατσαρόλα.

Προσθέτουμε σιγά–σιγά ½ -3/4 φλ.

ζωμό και τις λιώνουμε επάνω σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία με το πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο.

Μεταφέρουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε μαζί με το κρέας.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές