X

Παστός μπακαλιάρος με κουνουπίδι και πατάτες στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 μέτριο κουνουπίδι

3 πατάτες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι

3 μέτρια καρότα

1 ½ φλ. χυμός ντομάτας

¾ φλ. ελαιόλαδο

1 ½ κ. παστό μπακαλιάρο ξαλμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κόκκοι μπαχάρι

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και κόβουμε σε μπουκέτα το κουνουπίδι.

Καθαρίζουμε και κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις βάζουμε σε νερό.

Καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε μεγάλο ταψί, αλατίζουμε ελαφρά και ρίχνουμε πιπέρι.

Ανακατεύουμε ξεχωριστά τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, 1 φλ.

ζεστό νερό και το μπαχάρι και περιχύνουμε τα λαχανικά.

Ψήνουμε με το ταψί σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά αλλά να μην λιώσουν, γυρίζοντας μια φορά –γύρω στα 40 λεπτά.

Αραδιάζουμε τον μπακαλιάρο ανάμεσα στα λαχανικά, κουνάμε το ταψί κυκλικά να ισομοιραστούν τα υλικά, το σκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να γίνει το ψάρι.

Το φαγητό είναι έτοιμο, όταν μείνει με το λάδι του.

Ανακατεύουμε τον μαϊντανό με το ξύσμα πορτοκαλιού, πασπαλίζουμε και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές