X

Κουνουπίδι με καβουρμά και κρέμα γιαουρτιού στο φούρνο

Υλικά

Υλικά

1 κουνουπίδι, γύρω στο 1½ κιλό

1 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

250 γρ. φέτα τριμμένη

200 γρ. καβουρμάς

Αλάτι, μπούκοβο

Για την κρέμα

500 γρ. στραγγιστό  γιαούρτι

6 αβγά

½ φλ. κορνφλάουρ

1/3 φλ. ξερός δυόσμος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε το κουνουπίδι και το χωρίζουμε σε μικρά μπουκετάκια.

Το βράζουμε σε αλατισμένο μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό και το σουρώνουμε.

Κόβουμε τον καβουρμά σε μικρά κομματάκια.

Κόβουμε τη φέτα σε κυβάκια.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.

Φτιάχνουμε την κρέμα γιαουρτιού: σε μεγάλο βαρύ μπολ, χτυπάμε με τον αβγοδάρτη τα αβγά με το γιαούρτι και το κορνφλάουρ, καλά διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό, μέχρι να γίνει σαν κρέμα.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε πιπέρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.

Βάζουμε το κουνουπίδι, τον καβουρμά, τον μαϊντανό και τη φέτα σε βαθουλό ταψί, πασπαλίζουμε με το μπούκοβο και ανακατεύουμε ελαφρά.

Περιχύνουμε με την κρέμα γιαουρτιού και πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνουμε για 20 –30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και να στερεοποιηθεί η κρέμα και σερβίρουμε το φαγητό κομμένο σε κομμάτια (όπως το μουσικά ή το παστίτσιο).

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές