Υλικά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο τουΥλικά
330 ml μπίρα ξανθή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
20 γρ. αλάτι (1 ½ κ.γ.)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 φούχτα ξερά βότανα, όποια μας αρέσουν (προαιρετικά)
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν θέλουμε
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε βαριά λεκάνη.
Κάνουμε μια γούβα στη μέση και ρίχνουμε τη μπίρα και το ελαιόλαδο.
Ζυμώνουμε για 10 λεπτά, μέχρι να γίνει μια λεία, ελαστική ζύμη.
Ρίχνουμε τα ξερά βότανα ή το πιπέρι (ή και τα δύο αν θέλουμε) και ξαναζυμώνουμε 3-4 λεπτά.
Δίνουμε στο ψωμί το σχήμα που θέλουμε, το βάζουμε σε λαδωμένη φόρμα, το σκεπάζουμε με λαδόκολλα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί περίπου μισή ώρα, μακριά από ρεύματα.
Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 45 -50 λεπτά.
Α.Τ.