X

Πατσάς με ντομάτα και λαχανικά (από τη ροδίτικη κουζίνα)

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. πατσάς μοσχαρίσιος

300 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα

5 -6 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 πράσα ψιλοκομμένα

2 καρότα ψιλοκομμένα

2 καυτερές πιπεριές

500 γρ. κονκασέ (ψιλοκομμένα ντοματάκια)

1 κ.σ. ντοματοπελτές

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. ξηρό κόκκινο κρασί

1 ξυλάκι κανέλα

1 κ.σ. κύμινο τριμμένο

3 -4 κόκκοι μπαχάρι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τον πατσά, τον βάζουμε σε λεκάνη και τον περιχύνουμε με χυμό λεμονιού.

Αφήνουμε μια ώρα, τον ζεματίζουμε σε καυτό νερό, τον στραγγίζουμε και τον κόβουμε σε κομματάκια 3 εκ.

και τον αφήνουμε στην άκρη.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το πράσο, το καρότο και τον πατσά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.

Προσθέτουμε το κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί και τα μπαχαρικά.

Ανακατεύουμε, ρίχνουμε λίγο καυτό νερό ίσα να σκεπάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε γύρω στις 2 ώρες.

Προσθέτουμε το κονκασέ και τον πελτέ διαλυμένο στο κρασί, τα μπαχαρικά και τις καυτερές πιπεριές, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλη 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει τελείως ο πατσάς και η σάλτσα να είναι αρκετά πηχτή.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές