X

Ραντίτσιο με μέλι και ξύδι βαλσαμικό

Υλικά

Υλικά

2 κεφάλια ραντίτσιο, καθαρισμένα και κομμένα σε μπουκιές

¼ φλ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

1 κ.σ. μέλι πορτοκαλιάς

2 κ.σ. φρέσκο φασκόμηλο ψιλοκομμένο

Χοντρό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε και τινάζουμε καλά το ραντίτσιο.

Το κόβουμε σε μπουκιές.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε το ραντίτσιο και αλατοπιπερώνουμε.

Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας απαλά με ξύλινη σπάτουλα γύρω στα 5 –7 λεπτά μέχρι να γίνει λίγο τρυφερό.

Ρίχνουμε το ξύδι και το μέλι, ανακατεύουμε μια-δυο φορές, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 5 λεπτά και πασπαλίζουμε αν θέλουμε με το ψιλοκομμένο φασκόμηλο.

Σερβίρουμε σαν σαλάτα ή σαν γαρνιτούρα δίπλα σε χοιρινές μπριζόλες ή αρνίσια παϊδάκια.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές